Ajándék Magamnak Önismereti Csoport

AjÁNDÉK MAGAMNAK - ÖNISMERETI CSOPORT

Tíz alkalmas önismereti és önfejlesztő csoport indul!

Születésünktől kezdve folyamatosan fejlődünk. Ennek egyik célja, hogy érett személyiséggé váljunk életünk során.

Allport, amerikai pszichológus szerint az érett személyiség jellemzői a következők:

 1. Az érett személyiség képes egész életében fejlődni – viselkedését tudatos folyamatok irányítják.
 2. Az érett személyiség én-kiterjesztése széles körű – aktívan végzi a munkáját, s emellett hobbija van, elkötelezetten bekapcsolódik a közösségi tevékenységekbe. Képes a másokhoz való érett kötődésre, de ezzel együtt az önszeretetre is.
 3. Bensőséges kapcsolatokat alakít ki – jellemzi az intimitás és az együttérzés. Tolerálja a különbözőségeket, elfogadja és felfedezi más emberek lelki „rokonsvágát”.
 4. Érzelmi biztonság és önelfogadás jellemzi – pozitív képe van önmagáról, ezért elviseli a frusztráló és irritáló eseményeket is, hatásukra nem keseredik meg.
 5. Realisztikus percepcióval rendelkezik – a világ eseményeit megkülönbözteti a saját vágyképeitől és fantáziáitól. Megtanul megbirkózni a problémákkal.
 6. Önobjektifikáció jellemzi – képes „rátekinteni” a saját viselkedésére, azaz „önmagát kívülről látni”. (Ennek egyik megnyilvánulása akár a humor, vagy az önirónia is lehet.)
 7. Egységes életfilozófiája van – szilárd az értékorientációja és differenciált a vallási érzülete, valamint megfelelő szintűek a lelkiismereti funkciói.

Az önismereti csoport általános értelemben vett célja, hogy ezeket a jellemzőket fejlesszük önmagunkban, hogy a saját mércénk szerint teljesebb emberré, végső soron az életünket irányítani tudó, felelősséget vállaló, szeretni és dolgozni képes, érett személyiséggé váljunk.

A program szerves részét képezi a pszichodráma, a hipnózis, a családállítás, a testtudat fejlesztő mozgásos gyakorlatok, művészetterápiás eszközök, relaxációs és energetikai gyakorlatok, meditációk.

Talán az eddig leírtakból is kiderült, hogy egy önismereti csoport számtalan egyedi téma feldolgozására alkalmas. Nincs tabu, nincs rossz vagy kevésbé érdekes problémafelvetés. A lényeg a személyes érintettség, a téma fontossága az egyén életében! Néhány, gyakran felmerülő konkrét kérdést is idegyűjtöttünk, ízelítő gyanánt:

 • Ki is vagyok én valójában?
 • Miért tartok még mindig itt?
 • Merre tovább? Mik a céljaim?
 • Miért ismétlődnek ugyanazok a helyzetek az életemben?
 • Vele vagy nélküle?
 • Mik az erősségeim, amikre építhetek?
 • Hogyan léphetnék végre tovább?
 • Szeretném végre abbahagyni: pl. dohányzás, halogatás, nassolás, önbizalom hiány stb. Miért csinálom? Hogyan kezdjek a változtatáshoz?

Csoportunk biztonságos terepet nyújt a spontaneitás és kreativitás útján felfedezett, új viselkedésformák kipróbáláshoz és begyakorlásához. Önismeretünk fejlesztése során képesek leszünk arra, hogy mások szemével tekintsünk önmagunkra, noha önismeretünket az is gyarapítja, ha csupán mások helyzetmegoldásait szemügyre vesszük.

Csoportvezetőként, az egyéni személyiség jellemzőket is szem előtt tartva, a pszichológia tudományos eredményeit és módszereit használva, spirituális szemléletben dolgozunk.

NEKED SZÓL EZ A CSOPORT, HA…

 • Régóta fontolgatod, hogy jó lenne tenni Magadért valami fontosat, előremutatót, lélekemelőt? De valahogy sosem jutsz el a megvalósításig…
  Most olvasod a hívást, ideje lépned!
 • Vannak az életedben visszatérő témák és kérdések, amikhez jó lenne közelebb kerülni, de fogalmad sincs, hogy kezdjél hozzá, ezért inkább diszkréten a szőnyeg alá söpröd ezeket, és elfordulsz; esetleg lázas aktivitással tereled el a figyelmed?Talán ismerős valamelyik kérdés: Mikor kezdek már valójában élni? Meddig húzom még ebben a kapcsolatban? Miért néznek át rajtam mindig a főnökeim? Lehet, hogy nem is a lányokat szeretem? Miért nem tudok nemet mondani? Akarok én egyáltalán gyereket? stb.
  Egy támogató csoport biztonságos közege, képzett vezetőkkel, ideális hátteret nyújt, hogy szembenézzünk a saját kérdéseinkkel.
 • Mindenhol azt hallod, hogy szeresd önmagad és a változást magunkban kell elkezdeni,de kíváncsi vagy mit is takar ez pontosan, hogyan lehetne megélni a hétköznapokban?
  De vajon miért nem olyan egyszerű ezt megvalósítani, mint ahogy hangzik?
 • Érdekel, hogy vajon másokkal mi a helyzet, ők hogyan csinálják? Vajon csak te érzed magad olykor szerencsétlennek bizonyos szituációkban? Mit tanulhatunk másoktól?
  Ki gondolta volna, hogy a sikeres közgazdásznak és a kedves felszolgálónak teljesen hasonló problémája van a párkapcsolatában, mint Neked?
  És amikor a gyerekkorukról mesélnek, annyira ismerősnek tűnik minden számodra, hogy egy pillanatra még édesanyád vasárnapi húslevesének az illatát is újra érzed… És rögtön utána felidéződnek a legnagyobb családi veszekedések…
  És ugyan mi köze lehet mindennek az aktuális állapotodhoz, vagy épp a visszatérő szorongásodhoz? Gyere el, és utánajárunk!
 • Kitűnően vagy! És csak azon tűnődsz, hova lehet ezt még fokozni? Köszönöd szépen, most épp nincs kedved szenvedve fejlődni. Viszont szívesen töltődnél, játszanál, nevetnél, szeretnél. Új ihletre, mély kapcsolódásokra vágysz.
  Biztos lehetsz benne, hogy a csoport olyan ajándékokat és meglepetéseket tartogat számodra, amikre nem is gondolnál!

A CSOPORT KERETEI

 • az ülések vasárnapi vagy szombati napokon, havonta egy alkalommal lesznek,
 • a csoport kezdése 2020. szeptembertovábbi alkalmak: szervezés alatt.
 • a csoport az első alkalommal nyitott, ezt követően zárt csoportként működik. Ez azt jelenti, hogy az első alkalommal a jelentkezőnek még nem kell elköteleződnie, van lehetősége belekóstolni az önismereti csoport világába és csak az első nap végére kell eldönteni, szeretné-e végigcsinálni a teljes folyamatot,
 • alkalmanként reggel 9:30-tól 17:30-ig dolgozunk,
 • a csoportfoglalkozások Budapesten lesznek (pontosabb cím MagNet Ház 1062 Budapest, Andrássy út 98.)
 • jelentkezni e-mailben lehet név, telefonszám, életkor és foglalkozás megadásával a vezetők elérhetőségein – lásd alul
 • a csoportba kerülés feltétele egy első, ingyenes beszélgetésen való részvétel, melyre a jelentkezést követően tudunk időpontot adni

A csoport részvételi díja

16.000 Ft/ alkalom, ami minden alkalommal előre fizetendő, így az utolsó alkalommal nem kell majd fizetni. A regisztráció az első alkalom befizetésével válik véglegessé.

KEDVEZMÉNY: Egy összegű befizetés esetén 12.000 Ft kedvezményt biztosítunk a teljes összegből.

Szeretettel és érdeklődve várjuk a találkozást!