Pszichológia

Előző élet regresszió – A múlt nagy rejtelmei

Vajon tényleg volt előző életünk? Vajon az én lelkem is újjászületik halálom után?

“Oh, előző élet, igen hallottam erről az modernkori teóriáról” – mondják sokan manapság. Csakhogy az előző életek gondolata nem is annyira új, mint mi hisszük. Platón, Goethe, Albert Schweitzer, Victor Hugo, Nietzsche, Nagy Frigyes, Tolsztoj, Leonardo Da Vinchi  és Voltaire mind hittek az előző életekben. Ők, több száz évvel ezelőtt is úgy vélték, hogy a testünk csak egy jármű, és akik igazából vagyunk az a lelkünk, ami mindig újjászületik. Erről adtak hangot a maguk módján, legtöbbjük versek és egyéb írások formájában.

Mennyi ebből az igazság?

Az Előző Élet Regresszió nem egy konkrét tudomány, a beszámolók tapasztalatokból erednek. Rengeteg terapeuta van, aki regressziós utaztatással foglalkozik, akik már több száz vagy több ezer kliens tapasztalatai után kiadtak könyveket, és ezek alapján tanítják az arra kíváncsiakat. Ezek közül az egyik leghíresebb Dr. Brian Weiss, egy Amerikában élő pszichiáter, aki hipnózist is használt terápiás módszereinél, aki véletlenül vitte első kliensét egy előző életébe. Azóta több ezer embernek segített már megoldani problémáit, fóbiáit vagy fájdalmait. Több könyvet is publikált és évente tanfolyamot is tart az érdeklődőknek, ahol elsajátíthatják a regresszió titkát. Az előző életekben soha nem hitt igazán, de mikor első kliense odalátogatott olyan dolgokat mondott el neki, amit biztosra nem találhatott volna ki magától (erről ír első könyvében).

Dr. Weiss azt vette észre már az első kliensénél majd másoknál is, hogy elkezdtek jobban lenni, csupán attól, hogy átéltek 1-2 jelentős dolgot előző életükből. Egy korábbi élet meglátogatása rávilágította a klienseknek arra, hogy problémájuk egy másik életben gyökeredzik és emiatt akár “el is engedhetik” azokat ebben az életben.

Dr. Weisshoz hasonlóan sokan azt mondják, az, hogy valóban létezik e előző élet nem is annyira fontos, mint az a tény, hogy az emberek jobban lesznek a terápia után, akik gyakran olyan kliensek, akik évek óta járnak mindenféle más terápiára siker nélkül.

Sokan azért lesznek jobban, mert megismerték, hogy az a személy, akivel ebben az életükben nehézségük van, legyen az egy szülő, gyerek, barát vagy házastárs már egy vagy több előző életben is kapcsolatban állt a klienssel. Ezen dolgok átélése és megértése megkönnyíti a további kapcsolatot. Egy másik esetben a kliens víztől való félelme attól múlt el, mert visszaemlékezett, hogy előző életében vízbe fulladt. Míg megint más arra jött rá, hogy mostani életében azért eszi túl magát, mert előző életében folyton éhezett. Ilyen és ehhez hasonló dolgok változtathatók meg a regresszió segítségével.

Annak ellenére, hogy sokszor fájdalmasnak mutatkozó emlékek jönnek fel azok trauma vagy megterhelés nélkül átélhetők újra. Sokszor olyan mintha nem is a mi életünk lenne az, amit meglátogatunk, miközben tudjuk, hogy igenis az.

A regressziót több módszerrel is elvégezhetik. Az egyik technika, amelyiket én is alkalmazok az a hipnózis. Hipnózis állapotban könnyen el lehet látogatni előző életekbe. Ez a látogatás van amikor véletlenül történik. Ilyenkor a kliens egy problémával fordult hozzám, aminek először is megkeressük a gyökerét, ami van hogy ebből az életből való, s van, hogy egy előzőből. Emellett van aki konkrétan azért jön el hozzám, mert jelenlegi problémáira, fóbiáira, félelmeire, allergiájára, konfliktusaira előző életében szeretne megoldást keresni.

Az előző élet sok tanulságot rejt magában, s akármire is bukkan rá az ember, mindig egy hatalmas adag új megértéssel lesz gazdagabb. Emellett ezen utazások rendkívül izgalmasak is.

Veled az úton!

Inkret Bogi

ezoporta cikk – előző élet regresszió

One thought on “Előző élet regresszió – A múlt nagy rejtelmei

  1. Hi, very nice website, cheers!
    ——————————————————
    Need cheap and reliable hosting? Our shared plans start at $10 for an year and VPS plans for $6/Mo.
    ——————————————————
    Check here: https://www.good-webhosting.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

egy × három =