EgyébHipnózis

Stresszmentesen a hipnózissal

A menedzser betegségnek is nevezett stressz nem csak a vezetőket fenyegeti. Biztosan te is tapasztaltad már, mikor egy-egy helyzet feszültséget, idegességet okozott neked. A feszültséget okozhatja egy munkahelyi feladat, a főnöknek való megfelelés nyomása vagy az, ha egy új pozíciót, munkát szeretnénk megkapni. Ugyanezt okozhatja párkapcsolati probléma, de a gyermekáldás kihívásai is. Arról persze nem is beszélve, ha valakinek tartós megélhetési nehézsége van, esetleg egészségügyi problémái.

A kérdés azonban nem az, mi a stressz, hanem, hogy mit tehetünk ellene. A stresszes helyzetek elkerülése, lehet egy egyszerűnek hangzó megoldás, ám ez nem mindig lehetséges. A szervezetünk rögtön arra törekszik, hogy vissza hozza lelki nyugalmunkat. Ehhez először azokat a technikákat, dolgokat használja, amik a múltban már segített nekünk, így ezek a terhek nem nyomják a vállunkat annyira. Ez gyakran a cigaretta, az alkohol, az evés, de lehet ez a sport vagy meditáció is. Ezek közül sok csak ideiglenes enyhülést hoz és rövid időn belül tovább kínoz minket a nyomás.

A stressz nem más, mint a szervezet jelzése felénk, miszerint a helyzet, amiben vagyunk meghaladja képességeinket és meg kell oldjuk azt. Ez persze nem feltétlen van így, néha az elménk megcsal minket és teljes mértékben képesek vagyunk a helyzet megoldására, de ezt nem mindig gondoljuk így. Ezek a “helytelen”, minket hátráltató gondolatok gyakran gyerekkorunkig nyúlnak vissza.

A tartós stressznek komoly egészség károsító hatása van, hiszen csökkenti a szervezet ellenállókészségét. Ez mind fizikailag, mind mentálisan rombol minket.

Persze van az a stressz, mely arra ösztönöz minket, hogy jobban teljesítsünk egy-egy helyzetben, de ez is csak akkor hasznos, ha rövid ideig áll fenn és közben magáról a stressz tényéről pozitívan vélekedünk.

Tehát ezek alapján elmondhatjuk, hogy mindannyiunk célja, hogy az esetleges stresszes helyzeteket hatékonyan tudjuk kezelni és a megfelelő mentális és érzelmi állapotban tudjunk maradni közben. Ezt szolgálja az az Önhipnózis technika, melyet bárki pár óra alatt el tudja sajátítani. Miután a gyakorló megtanulta a technikát és elkezdte otthon, önállóan alkalmazni megtapasztalja hogy sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb olyan helyzetekben, melyek korábban stresszt váltottak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

egy × 5 =